Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63270
Title: Застосування дисперсійного аналізу в кредитуванні
Authors: Семенова, Дар’я
Смирнова, Наталія
Keywords: однофакторний дисперсійний аналіз
критерій Фішера-Снедекора
загальна сума квадратів відхилень
факторна сума квадратів відхилень
Issue Date: 3-Apr-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Семенова Д., Смирнова Н. Застосування дисперсійного аналізу в кредитуванні // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХIV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – С. 176-177
Abstract: Початково дисперсійний аналіз був призначений для статистичного аналізу сільськогосподарських дослідів. Зараз його використовують також у економічних, технічних та соціальних експериментах. Основна ідея цього аналізу полягає в тому, що загальну дисперсію ознаки, яка досліджується, розбивають на окремі складові, які зумовлені впливом конкретних факторів і порівнюється факторна дисперсія (породжується впливом фактора) і залишкова (зумовлена випадковими причинами). В нашій роботі досліджується чи впливає квартал на обсяг видачі кредитів на основі застосування дисперсійного аналізу. В результаті дослідження встановлено: номер кварталу суттєво впливає на обсяг видачі кредитів.
Description: 1. Показники діяльності банків. URL: https://index.minfin.com.ua/ua/banks/stat/2023-12/ (дата звернення 17.03.2024) 2. Ластівка І. О. Теорія ймовірностей та математична статистика: практикум. Київ: «НАУ-друк», 2009. 236 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63270
Appears in Collections:Політ. Прикладна математика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дар’я Семенова _(176-177)_2024.pdfтези конференції429.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.