Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63266
Title: Математична модель зберігання і реалізації запасів продукції за умови випадкового характеру ринкових цін
Authors: Кудзіновський, Арсен
Keywords: складські витрати
календарний план зберігання запасів продукції
ризики
бета-розподіл випадкової величини
Issue Date: 3-Apr-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кудзіновський А. Математична модель зберігання і реалізації запасів продукції за умови випадкового характеру ринкових цін // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХIV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – С. 163-164
Abstract: Процеси зберігання та подальшої реалізації продукції є типовими у діяльності багатьох суб'єктів господарювання. Доцільність зберігання продукції та відстрочення моменту її продажу часто пов'язана з можливістю реалізації цієї продукції у майбутньому за вищою ціною. Однак, зі збільшенням терміну зберігання складські витрати зростають. Тому для максимізації прибутку підприємця календарне планування зберігання та реалізації продукції має враховувати як можливу динаміку ринкових цін у майбутньому, так і витрати, пов'язані зі зберіганням продукції. Застосування методів математичного моделювання та оптимізації дозволяють підприємцю формувати календарний план зберігання та реалізації наявного запасу продукції в умовах випадкового характеру майбутніх ринкових цін з урахуванням індивідуального ставлення до ризику даного підприємця.
Description: 1. Кігель, В. Р. (2010). Календарне планування зберігання і реалізації запасу продукції в умовах цінового ризику. Логістика. Проблеми та рішення. Міжнародний науково-практичний журнал, 1, 60–63. 2. Долгіх, Я. В. (2012). Оптимізація календарного плану реалізації запасів сільськогосподарської продукції за умовою цінового ризику. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Економіка і менеджмент, 8, 54–57. http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_ekon_2012_8_14.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63266
Appears in Collections:Політ. Прикладна математика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Арсен Кудзіновський_(163-164)_2024.pdfтези конференції435.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.